Det Lille Værksted
Baghjulene er de vigtigsteLavprofildækAkvaplaningRetningsbestemte dækMyter om vinterdækRegler om vinterdækKør sikkert om vinterenEU-mærkning

Varekurv:

Du har 0 varer i kurven

Baghjulene er de vigtigste


Vidste du, at du opnår den sikreste kørsel, hvis du har de bedste dæk på baghjulene? Det gælder uanset, om din bil er for- eller baghjulstrukket.

Med de bedste dæk på baghjulene, kører bilen mere stabilt, og du kan bedre manøvrere, når du bremser og drejer. Det gælder specielt, når det er vådt og glat, hvor risikoen for at skride ud er størst.

DÆKTRYG anbefaler, at du har de bedste dæk på baghjulene, fordi det er sværere at genvinde kontrollen over bilen, hvis det er baghjulene, der skrider ud (overstyring) - se videoen herunder - end hvis det er forhjulene, der skrider ud (understyring).

Hvis forhjulene skrider, skal du slippe speederen og dreje rattet i svingets retning. På den måde kan du genvinde kontrol over bilen.

Hvis baghjulene skrider, skal du give en passende mængde gas og samtidig dreje rattet i samme retning, som baghjulene skrider. Det kræver en vis erfaring at udføre denne manøvre.

Videoen herunder viser,  hvor galt det kan gå, når baghjulene mister greb:Det Lille Værksted | Hadsundvej 128 | 9000 AALBORG | Tlf: 98144163