Det Lille Værksted
Baghjulene er de vigtigsteLavprofildækAkvaplaningRetningsbestemte dækMyter om vinterdækRegler om vinterdækKør sikkert om vinterenEU-mærkning

Varekurv:

Du har 0 varer i kurven

Myter om vinterdæk


"Hvis jeg kører langsomt, når vejene er glatte, behøver jeg ikke vinterdæk..."
Du kan ikke altid vide, om vejen er glat. Om vinteren kan der på veje, der ellers er tørre og sikre, være strækninger med is. Kører du bare lidt for stærkt, kan vinterdækkene være forskellen mellem liv og død.


"Hvis min bil har ESP, er vinterdæk unødvendige..."
Dette er helt forkert. ESP øger sikkerheden uanset underlag og dæktype - men får ikke et sommerdæk til at stå mere fast på is. ESP kan bremse hjulene optimalt men kan ikke stoppe bilen - det er dækkene, der gør det.


"Hvis temperaturen er under 7 grader, er jeg helt sikker med vinterdæk..."
Det er desværre ikke rigtigt. Vinterdæk står mærkbart bedre fast end sommerdæk på veje med sne og is, men medmindre dine vinterdæk er nye, står de dårligere fast på våde og tørre veje end sommerdæk.


"Vinterdæk er for dyre..."
Det kan umiddelbart virke som en stor udgift at skulle anskaffe sig et sæt vinterdæk. Men du skal se dine vinterdæk som en investering, for du slider jo kun på ét sæt dæk ad gangen.


"Hvis jeg skifter til vinterdæk, fylder sommerdækkene i garagen i flere måneder..."
Det er ikke alle, der har plads til at have de ekstra dæk liggende derhjemme. Men man kan mange steder få opbevaret sine sommerdæk i vinterhalvåret for blot nogle hundrede kroner. Fordelen ved denne løsning er desuden, at dækkene er opbevaret mørkt og ved lave temperaturer. Det er faktisk med til at forlænge dækkenes levetid.

Det Lille Værksted | Hadsundvej 128 | 9000 AALBORG | Tlf: 98144163